Hvad er Internet of Things?

Internet of Things

Vi laver din IoT løsning

Begrebet Internet of Things betyder, at fysiske enheder kobles på internettet og forbindes i et stort netværk. Opkobling giver derfor mulighed for at udveksle data og informationer enhederne imellem. Samtidigt sker der en integration imellem de fysiske enheder og de digitale systemer. Internet of Things betyder, at internettet nu er noget, som elektronikken bruger selvstændigt. Det er ikke længere noget, som kun os mennesker bruger. 

Fordelen ved IoT løsninger er, at der skabes nyttige informationer omkring de valgte produkter og brugen af dem. Vores IoT-løsning er udviklet således, at den består af tre dele. Den ene ende kan forbinde de fleste former for elektronik, og den anden ende kan præsentere data fra enhederne. Dette kan være i form af rå data – f.eks. en temperatur eller akkumuleret driftstid – eller i form af grafer og lignende, hvoraf det er muligt at følge med i udviklingen over tid.

IoT Image of case

Back-enden

Back-enden er den del af løsningen, hvor vi kobler maskinen, sensoren eller devicet til IoT-løsningen. Hvordan dette gøres i praksis, afhænger af den enkelte løsning. Opkoblingen sker gennem en kommunikationsenhed, som er baseret på en Raspberry Pi. Er det ikke muligt at oprette internetforbindelse fra maskinen, kan kommunikationsenheden benyttes til lokal dataopsamling. Kommunikationsenheden kan også tilkobles en skærm, hvorfra brugere kan kommunikere med maskinen.

Middleware

Middleware er den del af løsningen, der består af en central server, hvorpå databasen ligger med de opsamlede data. Herfra kan der forespørges på forskellige data, f.eks. en temperatur både i forhold til realtid, men også over en længere periode. Det kan både være på en eller flere maskiner. Fra den centrale server styres kommunikationen mellem de forskellige enheder. Dette sker gennem forskellige brugerprofiler med forskellige roller. Datastrømmene krypteres inden de sendes mellem de forskellige enheder, og findes det relevant, kan data opsamles fra eksterne datakilder.

Front-enden

Front-enden fungerer som brugernes adgang til IoT-løsningen. Dataene præsenteres enten i form af en App eller på en hjemmeside. Layoutet vil her blive tilpasset den enkelte kunde og bruger. Front-enden bruges af kunden til at foretage ændringer i indstillinger og opsætning på de enkelte enheder og maskiner, som er koblet på løsningens back-end.

Ønskes der er en mere specifik beskrivelse af nogle af vores tilpassede løsninger ses disse under fanebladet ”cases”. Ellers er du altid velkommen til at kontakte os for mere information om vores løsninger eller IoT generelt.