Vi laver din IoT løsning

Hvad er IoT?

 

Begrebet Internet of Things (IoT) dækker over, at fysiske enheder kobles på internettet og forbindes i et netværk. Opkoblingen giver mulighed for at udveksle data og informationer imellem enhederne. Samtidigt sker der en integration imellem de fysiske enheder fra den fysiske verden og de digitale systemer. Det betyder også, at vi med IoT går fra, at internettet er noget, vi mennesker bruger, til at internettet også er noget, elektronikken bruger alene.

 

Vil du høre mere om jeres muligheder med IoT, så book en uforpligtende samtale.

Udgangspunktet for din IoT-løsning

 

 

Vi hjælper dig med at forbinde dine produkter til internettet og skaber nyttig information om produkterne og brugen af dem.

IoT Image of case

Vi har lavet en løsning, hvor vi i den ene ende kan forbinde de fleste former for elektronik til internettet, og i den anden ende kan præsentere data fra enhederne. Det kan være i form af rå data – f.eks. en temperatur eller akkumuleret driftstid – eller i form af grafer og lign., hvor du kan følge udviklingen over tid.

Back-end

Back-enden er hvor vi kobler maskinen, sensoren eller devicet til IoT løsningen. Hvordan det i praksis skal gøres afhænger af, hvilke muligheder, der er til rådighed på den enkelte maskine. 

 

Med udgangspunkt i en Raspberry Pi har vi udviklet en kommunikationsenhed, som kan benyttes til at lave koblingen imellem en maskine og IoT løsningen. 

 

Hvis der ikke er mulighed for internetforbindelse ved maskinen, kan kommunikationsenheden benyttes til lokal dataopsamling, ligesom der kan tilkobles en skærm, hvor fra brugeren kan kommunikere med maskinen. 

Back-end:

  • Internetforbindelse
  • MongoDB
  • C
  • C#
  • Java

Middleware

På en central server lagrer vi de opsamlede data i en database. I databasen kan vi forespørge på enkelte data, f.eks. en temperatur, eller vi kan forespørge på de samme data over en periode. Endeligt kan vi forespørge på de samme data, men fra forskellige enheder og dermed få en mulighed for at sammenligne forskellige maskiner.

Fra den centrale server styrer vi kommunikationen imellem de forskellige enheder. Kommunikationen styres via brugerprofiler med forskellige roller og datastrømme krypteres inden de sendes imellem enheder

Når det er relevant kan data også opsamles fra eksterne datakilder.

Front-end

Front-enden er brugerens adgang til IoT systemet. Data præsenteres enten via en App eller på en hjemmeside. Layout’et tilpasses den enkelte virksomhed og bruger.

Det er fra front-enden at brugeren har mulighed for at ændre i indstillinger og opsætning på de enheder og maskiner, som er koblet på back-enden i den anden ende af IoT løsningen.

Front-end:

  • HTML/CSS
  • Javascript
  • WordPress
  • PHP
da_DKDanish
en_GBEnglish da_DKDanish